Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروی شهر تهران درباره سن فرسودگی خودروها و اصلاح آیین نامه مربوطه توضیحاتی بیان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین مقدم، درباره سن فرسودگی خودروها، اظهار کرد: طبق آیین نامه اجرایی ماده ۸ قانون هوای پاک، تشخیص فرسودکی خودرو بر مبنای سن خودرو است. بر این اساس برای خودرو‌های سواری در کلانشهر‌ها ۱۸ سال و در سایر شهر‌ها ۲۰ سال در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سن فرسودگی تاکسی‌ها در کلانشهر‌ها نیز ۱۰ سال تعیین شده است، ادامه داد: پیش از این هم در کشور ما سن خودرو، ملاک فرسودگی بوده است، اما یک شخص حقیقی نسبت به این موضوع در دیوان عدالت اعتراض و پیگیری حقوقی انجام داد و طبق استعلامی که دیوان عدالت در فق‌های شورای نگهبان صورت داد، این آیین نامه باطل شد در نتیجه دیگر مبنای فرسودگی خودرو‌ها بر اساس سن نیست و باید آیین نامه دیگری توسط سازمان حفاظت محیط زیست و دولت مصوب شود.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروی شهر تهران تصریح کرد: کیفیت خودرو‌ها با توجه به داخلی و خارجی بودن و مقدار پیمایش عامل تعیین کننده‌ای در فرسودگی است، اما میزان پیمایش قابل استناد نیست، زیرا برخی این عدد را تغییر می‌دهند بنابراین نمی‌توان گفت اگر خودرویی با کیفیت A به مقدار مشخصی از پیمایش برسد فرسوده است.

وی افزود: در بسیاری از کشور‌ها سنی برای اعلام فرسودگی خودرو‌ها وجود ندارد و زمانی که یک خودرو از سن مشخصی که بر اساس سیاست‌های یک کشور تعیین می‌شود، عبور کند هزینه‌های نگهداری، بیمه حوادث و عوارض آن به شدت افزایش می‌یابد در نتیجه نگهداشتن آن مقرون به صرفه نیست و طبیعتا مالک به سمت خرید خودروی نو می‌رود.

مقدم خاطرنشان کرد: به طور کلی مقدار پیمایش خودرو و مدت زمان استفاده باعث فرسودگی خودرو می‌شود و علیرغم اینکه ممکن است یک خودرو عملکرد مناسبی داشته باشد، اما قطعات دچار خستگی می‌شوند و نمی‌توان به طور قطعی گفت خودرویی که ۲۰ سال کار کرده از نظر ایمنی و آلایندگی مورد اطمینان است (در علم مهندسی کلمه «خستگی» درباره قطعات و فلزات به کار برده می‌شود).

وی ادامه داد: برخی بر این باور هستند که خودرویی که موفق به اخذ معاینه فنی شود فرسوده نیست، اما یک خودروی فرسوده با یکسری تعمیرات سطحی می‌تواند معاینه فنی دریافت کند، ولی آیا این خودرو ایمن است؟ پاسخ منفی است، زیرا معاینه فنی به حداقل‌های ایمنی و آلایندگی بسنده می‌کند، اما ممکن است ۱۰ روز یا یک ماه بعد آن شرایط را نداشته باشد.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروی شهر تهران گفت: ما پیشهادی به سازمان محیط زیست ارائه کردیم مبنی بر اینکه با توجه به شرایط فعلی کشور که امکان جایگزینی خودرو‌های فرسوده به سختی امکانپذیر است، تعداد دفعات انجام معاینه فنی برای خودرو‌های فرسوده افزایش باید.

وی ادامه داد: منطق این کار نیز این است که حداقل‌های ایمنی و آلایندگی که مورد نظر ماست برای تردد یک خودرو به طور مستمر و متناوب در طی سال چندین نوبت کنترل شود و یک خودرو حداقل‌ها را داشته باشد اگر خودرویی توانست به طور متناوب معاینه فنی بگیرد میتواند تردد داشته باشد در غیر این صورت آن خودرو فرسوده یا اسقاط شود.

مقدم گفت: این به این معنا نیست که معاینه فنی می‌تواند خودروی فرسوده را تشخیص دهد بلکه معنایش این است که با انجام متعدد معاینه فنی بتوانیم شرایط حداقلی برای خودرو‌های فرسوده را رعایت کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی هوای پاک فرسودگی خودرو معاینه فنی آیین نامه یک خودرو خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۷۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس مطالعه‌ای که در Environmental Science & Technology منتشر شده است، هوای داخل تمام وسایل نقلیه شخصی با مواد بازدارنده شعله، از جمله مواردی که مشکوک به ایجاد سرطان هستند، آلوده شده است. خودروسازان این مواد شیمیایی را به فوم صندلی و سایر بخش‌های داخلی اضافه می‌کنند تا استانداردهای منسوخ جلوگیری از اشتعال‌پذیری را بدون هیچ مزیت ایمنی ثابت‌شده‌ای در برابر آتش رعایت کنند.

ربکا هوهن، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق دانشگاه دوک، در این خصوص می‌گوید:«تحقیق ما نشان داد که این مواد به‌کاررفته در کابین خودرو، مواد شیمیایی مضر را در هوای کابین خودروها آزاد می‌کنند. ازآنجایی‌که هر راننده به طور متوسط روزی یک ساعت را در ماشین سپری می‌کند، این موضوع با بهداشت عمومی در ارتباط است. این امر به ویژه برای رانندگانی که رفت‌وآمدهای طولانی‌تری دارند و همچنین مسافران کم‌سن‌وسالی که بیشتر از بزرگسالان تنفس می‌کنند، نگران‌کننده است.»

محققان مواد بازدارنده شعله را در داخل کابین ۱۰۱ خودرو از سراسر ایالات متحده بررسی کردند. ۹۹ درصد از خودروها حاوی تریس (کلرو ایزوپروپیل) فسفات (TCIPP) بودند که یک ماده بازدارنده شعله است.

حدود نیمی از خودروها در تابستان و زمستان آزمایش شدند. آب‌وهوای گرم‌تر با غلظت‌های بالاتر از این مواد سمی مرتبط است، زیرا گازهای خروجی از اجزای داخلی مانند فوم صندلی با دمای بالاتر افزایش می‌یابد و دمای فضای داخلی خودرو می‌تواند به ۶۵ درجه سانتی‌گراد برسد.

محققان همچنین نمونه‌هایی از فوم صندلی را از ۵۱ خودرو مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دادند. وسایل نقلیه‌ای که حاوی ماده سرطان‌زای مشکوک به TCIPP در فوم خود بودند، غلظت‌های بالاتری از TCIPP در هوای خود داشتند که تأیید می‌کند فوم منبعی از این بازدارنده شعله در هوای کابین است.

آتش‌نشان‌ها نیز در این خصوص ابراز نگرانی کرده‌اند. استفاده از محصولات با روکشی از مواد شیمیایی مضر برای جلوگیری از آتش‌سوزی در بیشتر مصارف کار چندانی انجام نمی‌دهد و در عوض شعله‌ها را برای قربانیان و به‌ویژه برای اولین افرادی که در معرض آن قرار می‌گیرند، سمی‌تر می‌کند.

منبع: scitechdaily

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903987

دیگر خبرها

  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودروها و شرایط
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی